Az alufelnik előnyei az acélfelnikkel szemben

Az alufelnik előnyei az acélfelnikkel szembenHa saját autóval rendelkezel, akkor biztosan elgondolkodtál már azon, hogy milyen eszközökkel lehet feldobni, szebbé varázsolni egy autót. Ilyenkor az egyik legelső dolog, ami az autósok eszébe jut, hogy egy jól megválasztott, stílusos alufelni milyen sokat javít az autó megjelenésén. Az alufelniknek azonban nem csak ennyi az előnye, hogy jól néznek ki, hanem számos másik előnyös tulajdonságuk is van.

Ahogy a két típus neve is mutatja, a legfőbb különbség köztük a felni anyaga. Az alufelnik alumíniumból készülnek, ami sokkal kisebb súlyt jelent, mint egy hasonló méretű acélfelni. Ezt a kisebb súlyt jelent, ami könnyebb irányíthatóságot, és nem utolsósorban alacsonyabb fogyasztást is fog eredményezni. A mai üzemanyag árak mellett minden apró megtakarítás számít, különösen hosszú távon.

Nem csak előnyei, hanem hátrányai is vannak azért az alufelniknek. Az egyik hátrány, ami sokakat zavarni szokott, hogy mivel könnyűfém felniről van szó, ezért az anyag nem olyan strapabíró, mint egy acélfelni. Ez különösen akkor okoz problémát, ha véletlenül nekimegyünk pl. a padkának. Acélfelninél kicsi az esélye, hogy egy egyszerű padkázás nagy kárt tegyen a felniben. Alufelninél, különösen a rosszabb minőségűeknél, a legkisebb ütközés is nagy kárt tud okozni a felniben.