Milyen szakemberre lehet szükség lakásfelújításkor?

Milyen szakemberre lehet szükség lakásfelújításkor?Egy nagyobb lakásfelújítás során rengeteg a teendő, és emiatt számos különböző szakemberre van általában szükség. Mutatjuk, hogy milyen munkálatok szoktak általában felmerülni, amihez szakembert kell felújításkor keresned.

Szinte biztosan szükség lesz általános kőművesre, gyakran már a bontási tevékenységeknél, de a javításnál, kiigazításnál biztosan. Ha kisebb teendők vannak csak, akkor nem feltétlenül lesz szükség egy egész csapatra, hanem akár egy magán kőműves meg tudja csinálni a feladatokat. Hasonló a helyzet burkolásnál is (gyakran a kőműves a burkolást is el tudja végezni). Kisebb lakások esetén egy személy is el tudja végezni a hideg és meleg burkolást is pár nap alatt.

Nagyobb volumenű teendő, ha a fűtési rendszerhez is hozzá kell nyúlni. Ehhez mindenképpen fűtésszerelőre lesz szükség, Szerencsés esetben csak javítás fog kelleni, különben ez több napos és nagyon drága munka lesz.

A villanyszerelés is csak akkor lesz egy személyes munka, ha csak javítást kell végezni, ha azonban át kell vezetékezni a lakást, vagy bővítést szeretnél, akkor az már több személyes munka és drága mulatság lesz.

Egy tisztasági festés is ajánlott még akkor is, ha új lakásba költözöl. A festést sokan saját maguk szeretnék megoldani, de ha biztosra akarsz menni, és azt szeretnéd, hogy jól nézzen ki a lakás, akkor ezt is érdemes profi festővel csináltatni.