A minőségi, egyedi logó minden weboldal alapja

A minőségi, egyedi logó minden weboldal alapjaAzzal már a legtöbb vállalkozás tisztában van, hogy online jelenlétre, céges weboldalra szüksége van minden cégnek a mai világban. Egy weboldalhoz azonban szükség van céges logóra is.

A logó tervezés, logó készítés gyakran megelőzi a weboldal készítést is, mert logókkal már az internet előtt rendelkeztek cégek. Ilyenkor nem az online jelenléthez használták fel ezeket, hanem pl. a boltok megjelölésére, vagy papír alapú marketing anyagokra. A nagyobb cégek logójával persze pl. a tévében is találkozhattunk már régebben is. Bármelyik felhasználási módról is van szó, mindegyiknek a lényege, hogy első ránézésre lássák az érdeklődők, hogy melyik cég reklámjával, hirdetésével stb. találkoztak.

Hasonló a helyzet a weboldalak esetén is, egy jól kitalált, elkészített, egyedi logóval rendelkező weboldal sokkal sikeresebb lesz, mint azok a honlapok, melyeknél erre nem figyelnek. Egy weboldalra érkezéskor a logó lesz az első, amivel a látogatók találkoznak, mivel a logó rendszerint a weboldal tetején található bal oldalon vagy középen. A jól látható elhelyezkedés mellett a logók a weboldalak színvilágát is meghatározzák, ugyanis a weboldal designt általában a logó színeihez igazítják. Ez nagyon fontos mind az összkép szempontjából, mind a felismerhetőség szempontjából. Ha egy weboldal színvilága a jól megszokott logó színeihez hasonlít, akkor a weboldal látogatói első látásra fel fogják ismerni a céget, amikor a honlapra érkeznek.