Negatív információk a cégkivonatban

Negatív információk a cégkivonatbanA cégkivonatokat elsősorban céges, hivatalos ügyekhez használjuk, azonban van még egy nagyon fontos felhasználási terület, a negatív információk vizsgálata cégkivonat segítségével.

Azzal szinte mindenki tisztában van, aki céges ügyeket intéz, hogy milyen alap dolgokat (pl. a cég neve, székhelye, telephelyei, cégjegyzékszáma, adószáma stb.) tartalmaz egy cégkivonat. Ideális esetben nincsenek is más fontos információk egy cégkivonatban, mert ha vannak, az nem jelent sok jót.

Ha az igénylés pillanatában fennállnak bizonyos helyzetek, akkor a cégkivonat tartalmazni fogja ezeket is. Olyan dolgokra kell itt gondolni, mint pl., hogy egy cég ellen csődeljárás vagy felszámolási eljárás folyik, hogy adótartozással, adóhiánnyal rendelkezik, hogy végrehajtás folyik ellene stb. Mondani sem kell, ezek olyan dolgok, melyek jobb, ha nem fordulnak elő vállalkozásunk partnerénél. 

A negatív információk elkerülése természetesen nem csak a partnerünk cégkivonatában fontos, hanem a saját cégünkében is. Mivel szinte minden céges ügyintézéshez szükség van cégkivonatra, így a mi partnereink vagy a bankok, hivatalos szervek is látni fogják, ha a cégünknél valami nincs rendben.

Arra is ügyelni kell, hogy fontos céges kapcsolatok esetén érdemes a cégkivonatot rendszeresen lekérni. A pár ezer forintos ár 2-3 havonta nem olyan nagy összeg egy vállalkozás életében, és nagyon sok kellemetlenséget meg tudunk spórolni azzal, ha időben értesülünk a céges partnerek problémáiról.

2021.december 07

A legfontosabb információk a cégjogrólA cégjog a cégek alapításával, működésével, nyilvántartásával, átláthatóságával, megszüntetésével foglalkozó szabályrendszer. Mondani sem kell, hogy ezek mind olyan fontos dolgok, hogy a megfelelő szabályozások, átláthatóság elengedhetetlen ezen a területen. Azt, hogy a cégek megfelelnek-e az előírásoknak, a cégbíróság ellenőrzi.

2021.szeptember 23

Néhány fontos információ a cégkivonattal kapcsolatbanCégkivonat nagyon gyakran szükség van, emiatt érdemes tisztában lenni az alapokkal cégkivonat igénylés előtt. Mutatjuk, hogy mit érdemes tudni a dokumentumról, a beszerzéséről.

2021.július 05

Gyakori céginformációs fogalmakA céges életben rengeteg fogalmat kell ismerni már ahhoz is, hogy egy céginformációs dokumentumot be tudj szerezni az adott vállalkozásról. Lássuk a legfontosabbakat.

Először is meg kell ismerkedni a disztribútor fogalmával, ezek azok a cégek, melyek az Igazságügyi Minisztérium szerződéses partnerei, és cégnyilvántartásban szereplő adatokat továbbíthatják, kiadhatják. Ez általában dokumentumok formájában történik meg.

2021.április 09

Az alufelnik előnyei az acélfelnikkel szembenHa saját autóval rendelkezel, akkor biztosan elgondolkodtál már azon, hogy milyen eszközökkel lehet feldobni, szebbé varázsolni egy autót. Ilyenkor az egyik legelső dolog, ami az autósok eszébe jut, hogy egy jól megválasztott, stílusos alufelni milyen sokat javít az autó megjelenésén. Az alufelniknek azonban nem csak ennyi az előnye, hogy jól néznek ki, hanem számos másik előnyös tulajdonságuk is van.

2021.február 18

Negatív információk a cégkivonatbanA cégkivonatokat elsősorban céges, hivatalos ügyekhez használjuk, azonban van még egy nagyon fontos felhasználási terület, a negatív információk vizsgálata cégkivonat segítségével.