Ki tudja, hol van a közelben egy megbízható szűrőbolt?

Nem mondom, elektronikai eszközöket árulni nem egy könnyű meló, de én szívesen csinálom. Évek óta ezzel foglalkozom, és már elég jó vagyok benne, nemigen tudnak a részlegemen olyan kérdést feltenni, amire ne tudnék válaszolni. Szerencsére a munkatársaim is hasonlóan elkötelezettek, még akkor is, ha néha gondjuk akad ezzel-azzal. A mosógép-osztályon például dolgozik egy fura alaki, mi csak Balunak szoktuk hívni, mert olyan nagy és medveszerű, és úgy tud dörmögni apróságokon. Azonban egyszer valóban bosszantó dolog történt vele, és én igyekeztem segíteni is neki abban, hogy a környékünkön hol található egy megbízható szűrőbolt.

Nagy dirrel-durral jött be egyszer reggel, alaposan megkésve. Elpanaszolta, hogy az autójában tönkrement a szűrő (hogy az olaj- vagy a légszűrő az nagyon jó kérdés, nem árulta el), de a beosztása miatt nincs ideje elmenni újat venni. Így viszont sokkal körülményesebb lesz neki a bejárás, mert a város másik végén lakik. Őszintén szólva kicsit megsajnáltam, mert ha valaki, hát én tudom, micsoda kín a korán kelés, ezért amikor volt egy kis szabadidőm, a benti gépen elkezdtem kutakodni szűrőbolt után, hátha találok egy olyan, ami a közelben van, és adott esetben akár ki is szállítanak. Nem kellett azonban sokat küszködnöm, ugyanis Óbudán találtam egy nagyon pöpec kis webshopot, ami alapvetően motorolaj kereskedelemre specializálódott, de mindenféle szűrő is van náluk!

Rögtön oda is hívtam Balut, hogy megmutassam neki, mi az ábra. A fickó teljesen el volt bűvölve, hogy foglalkoztam a gondjával, és nagyon megköszönte, hogy megtaláltam ezt neki. Fel is írta gyorsan magának, hogy olajwebshop.hu, és futott vissza a saját gépéhez, hogy ott kikeresse magának és leadja a rendelést. Egy-két napon belül meg is érkezett hozzánk a futár a csomagjával, benne a vadonatúj szűrővel, így nem sokkal később a bejárási problémája is megoldódott. Mint utólag elmondta, azóta már több dolgot is rendelt tőlük, de még mindig hálás nekem. Ha nem kezdek el szűrőbolt után kutatni, sose ismertetem meg vele ezt a szuper üzletet.