Szuper csapatépítő programunk volt a Balatonnál

Szeretem, hogy könnyedén tudok információhoz jutni az elektronikai eszközök segítségével. Van okos telefonom és laptopom is, így ha valami érdekel, hamar utána tudok járni a dolgoknak. A munkám során is minden nap használom az internetet, amikor suliba jártam, akkor is kellett, és hát a mindennapjaimban szintén szükségem van rá.

Jó dolognak tartom, hogy a technika folyamatosan fejlődik, ez több szempontból is jó, például az orvostudomány és az oktatás szempontjából is nagyon hasznos, de egy csomó dolgot fel lehetne sorolni.

Arról nem is beszélve, hogy egy cég tulajdonosa vagyok, és a munkánkhoz szükség van ezekre az eszközökre, és mivel olyan ágazatban dolgozunk, fontos számunkra az internet, az online megjelenések. Ugyanis a marketing területén dolgozunk, az ügyfeleink online megjelenéseivel foglalkozunk.

Az első félév nagyon jól ment nálunk előző évben, a bevételünk meghaladta az elvárásomat, a kollégáim nagyon jól teljesítettek, ezért arra gondoltam azon a nyáron, hogy csapatépítőre kellene mennünk közösen a csapattal. Idő közben lett két új kollégánk, így még jobban húzott a szívem afelé, hogy elmenjünk közösen valahova, hogy ő is jobban meg tudjon minket ismerni és munkán kívül is töltsön velünk időt, illetve hogy mi is jobban megismerjük őt. Hiszen sokszor a feszített munkatempóban, ha sok a meló, akkor nem nagyon érünk rá beszélgetni.

Így találtam rá az interneten az https://balatonpro.hu/csapatepito-jatekok-programok-trening/ oldalra, és egyből meg is tetszett, amit ott olvastam. Balatonon csapatépítő program úgy, hogy azt a cég simán meg is szervezi nekünk, csak ki kell választanunk, mit szeretnénk csinálni. Tehát itt arra gondolok most, hogy többféle program van náluk, ilyen például a vitorlázás vagy sárkányhajózás, de vannak ugyanúgy indoor programlehetőségek is.

Ahogy olvastam az oldalt, még jobban meggyőződtem arról, hogy jó ötlet a csapatépítő program, ez jót tesz a cégnek, a kollégáknak, ezért mindenképp erre a nyárra is le akartam szervezni valamit. Szoktunk időközönként amúgy is menni ide-oda, de most valami másra vágytam, valami izgalmasabbat akartam kitalálni.

Mielőtt bármibe is belevágtam volna, természetesen megkérdeztem mindenkit, hogy lenne-e kedvük hozzá, hogy lemenjünk a Balcsira és együtt töltsünk egy kis időt, vitorlázzunk, ilyenek. Mindenkinek tetszett az ötlet, azonnal mindenki rábólintott, úgyhogy fel is vettem velük a kapcsolatot. A vitorlás csapatépítő program mindenkinek nagyon tetszett, így amellett döntöttünk. 8-10 fős hajóik vannak, de nagyobb csapatok számára vannak 50-100 fős hajók is, így akár az se okoz problémát nekik, ha egy ezer fős csapatépítőt kell megszervezniük.

A kikötő Siófokon van, de előzetes megbeszélés alapján más helyen is megoldható a dolog, mint például Tihany, Alsóörs vagy Balatonfüred. Ugyan az oldalon ott van, hogy kedvező időjárás esetén akár kora tavasszal is lehet náluk már vitorlázni, de ez most ránk nem vonatkozott, tekintve, hogy már a nyár első hónapjában voltunk. Ha esetleg rossz idő lenne, akkor B tervként szárazföldi/indoor lehetőségek is vannak náluk. Van persze más különböző lehetőségek is náluk, nem csak a vitorlázás, de az oldalon mindent el lehet olvasni ezzel kapcsolatban.

Ilyen például a SUP csapatépítés, amit akár vitorlával vagy anélkül is meg lehet oldani. Ez a SUP a vitorlás csapatépítők kiegészítő eszköze. Azok számára ajánlott, akik ezt a csapatépítőt nyárra tervezik és egész nap vitorlázni szeretnének. Akkor is be lehet vonni ezt a programba, ha több csapatról van szó. A vitorlázás teljesen kötetlen, szabad fürdős programnál is jól jöhet ez a plusz szolgáltatás. Erről részletes leírás van az oldalon, hogy pontosan hogyan működik.

Szóval lebeszéltem akkor velük mindent és egy csodálatos hétvégét töltöttünk a Balatonnál a csapattal. Mindenki nagyon jól érezte magát, aminek nagyon örülök, mert az elején kicsit aggódtam, hogy esetleg lesz olyan, akinek mégsem jön be ez az egész. De szerencsére minden rendben ment, azt mondták, hogy akár a következő nyáron is szívesen mennének, szóval most gondolkozom rajta, hogy esetleg nyár végén ismét elmegyünk. Ez még majd kiderül.